Crystal Shipsss – EP

Fragmenteret støj på ny EP fra Jacob Faurholt projektet Crystal Shipsss

Lo-fi æstetikkens fane bliver på ny holdt højt på denne EP fra Crystal Shipsss, et projekt der har forbillederne i ryggen, lige så meget som det prøver at se fremad. My Bloody Valentine spøger i krogene, som det så ofte er tilfældet med udgivelser som denne, men det til trods, synes et egenhændigt udtryk at være tilstede i de 5 relativt korte sange, som kun med nød og næppe smyger sig om tre minutters mærket.

“I afsøgningen af det egenhændige udtryk eksperimenteres der løbende med formen.”

EP’ens åbner Where the Wild Things Are, fremstår en kende skinger og repetitiv i dens udtryk, men bliver dog heldigvis afløst at den så ganske glimrende Crushing Like a Skull, hvor tempoet effektivt sættes ned og de stemningsfulde indtryk øges. Sangen skifter dog mod slut gear, hvorved nye idéer kastes mod det tilsyneladende uendelige lærred.

Her kommer vi altså til sagens kerne i udgivelsen fra Crystal Shipss. I afsøgningen af det egenhændige udtryk eksperimenteres der løbende med formen, hvorved musikken konstant fremstår frisk men i samme åndedrag retningsløs. Denne beslutning syntes dog intentionel, hvorved lytteren gennem EP’ens små 14 minutters spilletid aldrig får noget fast fikspunkt, men derimod efterlades rodløs midt i den musikalske legebutik. Ikke alle de præsenterede idéer hænger ligegodt ved, men man må dog gennemgående forholde sig tilbagelænet imponeret over modet hvorved de er udført.

Efter adskillige gennemlytninger, begynder de enkelte sanges strukturer langsomt at vinde indpas hos mig, og det er ikke utænkeligt at denne udgivelse med tiden vil vokse endnu mere på mig. Jeg opfordrer derfor klart jer lyttere til at have is i maven, hvis I begiver jer ud i aflytningen af denne EP. Hvad der måske ikke hænger ved i første omgang, kan vise sig at blive nøglepunkter i senere gennemlytninger. Crystal Shipsss leverer kompromisløst musik til den kræsne og eventyrlyste lytter, noget han har min absolutte respekt for, omend det måske koster en lytter eller to.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *