Dangers of the Sea – Dangers of the Sea

Afdæmpet og underspillet debut fra den danske supergruppe “Dangers of the Sea”.

Dangers of the Sea’s debutplade har bestemt ikke været uventet, og siden bandets roskildeoptræden sidste år, har der været en vis hype omkring supergruppen, hvis medlemmer både tæller folk fra Efterklang, Slaraffenland og Saybia, en broget flok ville nogle nok påstå. Sammen spiller de musik der stilistisk trækker på den moderne folk tradition, og herfra afviges ikke meget igennem debuten, der fra ende til anden er medrivende, men samtidigt præsenterer et univers der er en kende forudsigeligt.

“Dangers of the sea har en gennemført sympatisk og behagelig lyd”

Når tematikkerne og stemningerne fra de enkelte bands mødes, spøger især Saybia i kulissen, og der er aldrig langt til poppens velkendte struktur. Det er dog udført med en musikalsk ynde, således at denne søgen sjældent virker forceret. Man skal blot lytte til singlen Sheer Desperation, for at erfare hvorledes gruppen teknisk kan stykke et medrivende hit sammen, der sagtens kan bære en hel del genspilninger. Det er dog ikke alle sangene på debuten, der er lige stærke og mod slutningen af pladen, mistes pusten dog en anelse, udtalt især ved nummeret When the curtain falls, som desværre fremstår retningsløst og rodet. Et track der ikke er dårligt, men sagtens kunne være skåret, for at styrke sammenhængen på det samlede resultat.

Som folk’ens tradition dikterer det, ligger fokus på det inderlige og det velspillede, og her skuffer bandet ikke. De stærke steder er hvor udtrykket barberes ned, og der kæles for de enkelte elementer i samspil med en indfølt vokal som på Your Time Is Wasted, der er et af pladens højdepunkter. De musikalske figurer bliver gennemgående gentaget meget, noget de langt hen af vejen sagtens kan bære. Gentagelserne skaber en grad af hypnotisk stemning, som man eksempelvis finder det hos Fleet Foxes. Lyt blot til sidste halvdel af Everything Will Be Allright, hvor dynamikken i høj grad skal findes i de små detaljer.

Dangers of the sea har en gennemført sympatisk og behagelig lyd, som nok skal kunne favne bredt, også udenfor Danmarks landegrænser, og har med debutpladen skabt et kompetent stykke musikalsk håndværk af habil byggekvalitet. En smule udskred undervejs kunne man dog godt ønske sig, men med det i mente, lykkes den danske supergruppe dog ganske udemærket med sit foretagende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *