Echo Lips – Broken Heart Attack

Aalborgensisk debut med charme og sjæl

Echo Lips har vi efterhånden omtalt en del gange her på siden, og nu er tiden altså kommet hvor debuten skal sendes på gaden, hvilket derfor selvfølgeligt fordrer en anmeldelse.

“Bandet træder et skridt tilbage for at bevæge sig tre fremad”

Lad det være sagt fra start, nordjyderne har i sandhed leveret. Albummet viser et Echo Lips der er vokset ud af de stive gevanter og ind i en lyd som er helt deres egen. Overproduktionen er smidt over skulderen, og istedet erstattet af et univers hvor der skæres ind til benet, hvorved bandet kan lade deres små popsange stå på egne ben. Man skal ikke mange gennemlytninger ind i albummet, før sangene klistrer til hjernebarken, noget de så ganske sagtens kan bære igennem længere tid også.

Bandet træder et skridt tilbage for at bevæge sig tre fremad, og denne modige satsning giver heldigvis også langt hen af vejen pote. Lyden på de to foregående EP’er er pakket af vejen, selvom den poppede sjæl dog stadigvæk spøger i kulissen. Den medrivende melodi danner centrum i en meget ligefrem spillestil, hvor der sjældent er langt mellem de iørefaldende akkordgange.

Men ingen roser uden en enkelt torn eller to. Den slæbende ørkentørre lyd som bandet ligger for dagen, bliver mod slut en smule repetitivt klingende, hvilket, koblet med en lidt svagere melodisk anden halvdel, får albummet til at fremstå en anelse langt i spyttet. Heldigvis redder bandet sejren hjem på målstregen med den aldeles fremragende Cynical Light, en fortælling om at kæmpe mod hårde kår, og på mange måder en ode til de hårdtarbejdende små bands rundt omkring i landet.

Der har over de seneste måneder været skrevet og sagt en del om bandet i lokalpressen, så mon ikke en del øjne vil være vendt mod Broken Heart Attack, der i dag lander på gaden. Heldigvis syntes bandet uden at tøve, at frembringe et velspillet og ikke mindst underholdende produkt, som uden tvivl nok skal vinde en del lyttere over til deres univers. Det er en fornøjelse at se en udvikling som denne udspille sig, og dermed får bandets debut altså også min anbefaling med på vejen. Ikke fordi det er en perfekt plade, men fordi det er en personlig en af slagsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *