Echo Lips, Touching Grace + Dig & Mig @ 1000fryd, Aalborg

Som det blev nævnt i vores podcast, havde Echo Lips denne fredag inviteret os ned på 1000fryd, for at give dem endnu en chance, ovenpå anmeldelsen af deres koncert til Way Up North. Rotation tog selvfølgeligt udfordringen op, så Henrik Viking og Emil Visti mødte derfor talstærkt op, parate til endnu engang at give deres kritiske blik på Echo Lips’s performance, samt at bruge den oplagte mulighed til at anmelde resten af løjerne også. Anmeldelserne er delt ud skribenterne imellem, men de kommer også med indspark til hinandens undervejs.

 

Henrik Vikings koncertoplevelser

Endnu engang, endnu en omgang Echo Lips:

Det var med en vis spænding jeg indfandt mig på 1000fryd. Efter mailkorrespondancen ovenpå min anmeldelse af Echo Lips’s tidligere koncert, var forventningerne sat i vejret. Bandet havde lovet mere udadventhed, og nu kom tiden hvor det skulle vise sig, om dette ville blive indfriet.

Det første indtryk der indfandt sig som koncerten startede, var det lydtekniske arbejde der var lagt for dagen. 1000fryd er næppe normalt garant for koncerter med overbevisende lyd, men lydbilledet var klart og lydniveauerne tilpasse, således at de enkelte elementer stod klart frem, noget som kun arbejdede til Echo Lips’s fordel.

1000fryds lokaler fordrer en noget anden stemning end Studenterhusets store sal, hvor bandet sidst spillede, og det var derfor denne aften, omend endnu mere væsentligt, at der skulle være en god publikumskontakt. Det er derfor glædeligt at se hvordan denne aftens performance, var lagt mere udadvendt og i øjenhøjde med publikum end deres forrige. Væk var indelukketheden, der istedet var erstattet med oprigtig spilleglæde, der blev ganske enkelt spillet var der var noget på spil, hvilket gav samspillet bandet imellem en ekstra dimension, imens små anekdoter mellem de fleste af numrene, skabte god kontekst og satte en scene for de enkelte sange, hvilket gjorde dem langt mere mindeværdige.

Den øgede stageperformance kom på bekostning af en lidt mindre klar vokal, som naturligt led en smule under forsangerens frekvente udbrud. Men istedet for at virke hæmmende fremstod det i højere grad charmerende og naturligt, et hvis jeg skal sige det godt bytte. Alt i alt gav bandet en god, uprætentiøs koncert der lå ligefor, og forstod sit publikum samt sin funktion som opvarmning. Der var god stemning da Echo Lips forlod scenen, og folk virkede tændte og klar til aftenens næste koncerter.


EMIL: Jeg synes klart at det klædte bandet enormt at der var lidt mere bevægelse i forsangeren. Indlevelsen gjorde virkeligt at man selv stod og blev lidt mere revet med af hvad der foregik og den krystalklare lyd sammenholdt med en kort introduktion til numrene, gjorde at man virkeligt lagde mærke til teksterne på en anden måde end sidst vi hørte Echo Lips. Alt i alt en rigtigt fin koncert!

 

Lige ud af landevejen med Dig & Mig:

Turen var nu kommet til hovednavnet, publikumsfavoritterne Dig & Mig. På dette tidspunkt var 1000fryd efterhånden godt fyldt op, publikum stod klar til at få aftenen afsluttet med et skud popmusik. Allerede fra start var der dog tydelige lydproblemer. Væk var de tidligere bands så afbalancerede lyd, og erstattet med en noget mere mudret af slagsen. Specielt udtalt var et problem med mikrofonerne, der gjorde at de to sangere på scenen måtte synge ekstra igennem, for ikke at skulle overdøves af instrumenterne. Heldigvis blev dette problem nogenlunde afhjulpet af et mikrofonskifte et par numre inde i koncerten, bandet håndterede dog denne frustration på bedst mulige vis, og forsøgte i så vid udstrækning det var muligt at fortsætte koncerten.

Dig & Mig havde publikum på deres side, men det var først da hittet Skyggerne kom på banen halvvejs inde i koncerten, at bandet for alvor fik taget i publikum. Herfra levede alt en smule mere op, og formen blev lidt mere løssluppen. Problemet med den dårlige lyd blev dog mere fremtrædende, og mod slut fremstod den noget skinger og fersk, hvilket især gjorde vokalen forvrænget. Mine hørepropper blev pludseligt meget kærkommende, og det var tydeligt at se på det omkringstående publikum, at det var et irritationsmoment. Ikke disideret ødelæggende for koncerten, da bandet som sådan leverede solidt nok, men dog nok til at trække ned.

Efter et par jokes fra bandet selv mellem de sidste numre omhandlende deres relativt korte repertoire, og en klar fastslåelse af at vi nu gik ind i koncertens ekstranumre, sluttede seancen af til bifald fra publikum. Dig & Mig havde leveret hvad de skulle, men lyden samt koncertens relativt korte længde taget i mente, hævede koncerten sig desværre ikke fra det middelmådige.


EMIL: Jeg kender ikke rigtigt Dig & Mig så godt, andet end dét jeg lige kort har hørt i radioen i forbifarten. Dermed har Dig & Mig også naturligt et lidt større arbejde frem for sig for at skulle vinde mig over til en koncert, når jeg ikke kender sangene på forhånd. Det kan godt være det var derfor, men jeg var ikke ligefrem solgt. Den overvældende gode lyd fra de tidligere bands var helt væk og det gjorde egentligt at jeg, som skulle høre de fleste af sangene for første gang, ikke rigtigt kunne skelne dem fra hinanden – Og så det var  også lige en tand kort.

 

Emil Visti’s koncertoplevelser

Touching Grace:

Touching Grace er ikke ligefrem et ukendt navn, hvis man bare har været lidt til koncerter i Aalborg-området. Det er et band som om noget har formået at komme ud og spille nogle jobs, både som opvarmning og som hovednavn. Bandet manglede en guitarist til denne koncert, men det gjorde på ingen måde noget for indtrykket. Især forsanger Andri Sigurdsson hev koncerten ret godt op i niveau med overskud, energi og intens levering af de hæse vokaler. Der blev på et tidspunkt hevet en ekstra guitarist op for at dække hullet i enkelte numre og dét gav bestemt et mere livligt lydbillede, men jeg må indrømme at det tidligere nedbarberede lydbillede bestemt klædte Touching Graces lige-ud-af-lande-vejen rock’n’roll. Generelt virkede bandet utroligt veloplagt, havde god kontakt både til publikum og hinanden og leverede en virkeligt solid præstation.


HENRIK: Jeg har beskæftiget mig utroligt lidt med Touching Grace, og er derfor i denne sammenhæng på ingen måde den fagligt vidende anmelder. Jeg fandt dog koncerten underholdende, hvorisær den karismatiske forsanger stod ud som noget mindeværdigt. Der er et godt sammenspil bandmedlemmerne imellem, og var jeg ikke blevet oplyst om, at der til lejligheden manglede en guitarrist, havde jeg aldrig opdaget det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *