Fjer – A New Start

Ståsted og univers afsøges på finulig lille dansk debut EP

A New Start er historien om en ung piges møde med den store verden udenfor. Bag aliaset Fjer finder man Maja Barløse, en konservatorieuddannet sangerinde som både skriver, producerer og synger hendes egne sange fra bunden. Efterhånden en sjældenhed i den verden af R’n’B inspireret popmusik hun befinder sig i, og noget der samtidigt langt hen af vejen arbejder til hendes fordel. Hjælp er hentet hos den amerikanske producer Peter Anthony Red i tilblivelsen af debut EP’en, men det skinner tydeligt igennem, at musikken kommer fra et egenhændigt ståsted.

Undervejs søges der efter et udtryk, som aldrig for alvor defineres selvom rejsen dertil er ganske interessant. Gennem EP’ens seks numre stifter vi bekendskab med både det mere afdæmpede, blandet op med forsøg på lidt større armbevægelser, og ikke alle de afsøgte kroge er desværre lige interessante.

“Perfektion må og skal ikke være målet med en EP som denne”

Den lidt småkedelige Box, forsøger ganske enkelt at sætte en stemning, som den efterfølgende ikke helt kan leve op til. Det er ikke decideret dårligt, bare uinteressant og forudsigeligt, hvilket er en skam, da EP’en bestemt også indeholder interessant materiale. Et eksempel herpå er efterfølgeren Explode, en sang der starter blidt ud, hvorefter der løbende bliver introduceret en lavtempo drum ‘n’ bass inspireret trommerytme. Allerede ved første gennemlytning, står denne ud som EP’ens stærkeste og mest helstøbte kort sammen med titelsangen A New Start, som følger ganske fint op.

Der bliver gennem EP’ens spilletid leget godt og grundigt med effektkassen, noget som både virker forfriskende, men også kan tendere til at kamme en anelse over sine steder. Det kan tydeligt mærkes at Maja Barløse ikke har haft mange år bag knapperne, hvilket i grunden også bringer en vis charme med sig. Perfektion må og skal ikke være målet med en EP som denne, snarere tværtimod. Fjer kunne sagtens have skejet endnu mere ud, noget hun forhåbenligt for lov til på en kommende LP. Herfra skal ihvertfald lyde en forhåbning om, at den unge producer/sangskriver/sangerinde beholder begge ben solidt plantet på jorden, og uden kompromiser får lov at lave præcist den plade hun har i sig. Potentiale skorter det ihvertfald ikke på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *