Jørck – Sustainable Dream

Moderne country har de seneste år gjort et større indtog, og danske Jørck slår sig an på scenen, under en mørk og melankolsk fane.

Man føler sig fra start i godt selskab på “Sustainable Dream”, der fra start ligger ud en smuk lille klavergang, før Jørcks fine vokal får plads i lydbilledet bakket op af en svag rytmisk tromme og twang-guitarer fyldt med delay. Selve musikken kan bedst beskrives som en krydsning mellem Ane Trolles skandinaviske univers og Randi Laubæks mystik. Der ligger i vokalen en naturlig følsom inderlighed, som ikke fremstår forceret, men flyder med stor naturlighed.

“Det er klart en plade, der har sin force på søndagen hvor kroppen er tung og kaffen er kulsort”

Traditionerne fra countryen spøger på et nummer som All This Beauty, der både klinger i genlyd af banjo og dertilhørende raslende klokker. Suspence bliver øget i løbet af sangen, blandt andet gennem fine segmenter, hvor vokalen får lov at stå uden instrumentering. Det fremkalder et nøgent og ærligt udtryk. Denne nedtoning af instrumenteringen bliver et flittigt anvendt virkemiddel, gennem hele “Sustainable Dream”. Pladen er gennemført og stemningsfuld, og der er som udgangspunkt ikke en finger at sætte på universet, som indfrier de opstillede forventninger.

Men, udgivelsen er ikke uden problemer desværre. At have Dark Country som det genremæssige udgangspunkt gør, at pladen i høj grad lever på at hensætte lytteren i det dystre. Så når nummeret Lesson No 18 pludseligt præsenterer mere straight played country, springer det for meget ud og fremstår desværre ganske malplaceret. Det havde klart været at foretrække komplet at skære nummeret ud, da det i højere grad skaber forvirring end gavn.

“Sustainable Dream” er på mange måder en flot udgivelse, der på trods af førnævnte nummer har en god progression, og formår at distribuere sine virkemidler godt. Enkelte lyttere risikerer dog måske at kede sig en smule undervejs, grundet den sparsomme instrumentering. Det er klart en plade, der har sin force på søndagen hvor kroppen er tung og kaffen er kulsort, for hvis de stemningsmæssige vilkår er rigtige for lytteren, byder Jørck’s univers på nogle bjergtagende oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *