Mathias’ guide til SPOT Festival 2014

Mathias drager mod syd, nærmere bestemt Aarhus på fredag for at deltage på SPOT Festival. Men hvad skal han egentlig høre? Det har han valgt at samle på en liste over syv af de artister, som han glæder sig allermest til at se give koncert rundt om i byen.

 

Alcoholic Faith Mission – Voxhall – 17:30 fredag De trofaste alkoholikere fra Copenhagen Collaboration vender snuden mod Jylland igen for at spille på Voxhall. Jeg havde glæden af at opleve dem på Roskilde Festival for et par år siden, og mage til velspillende og kreativ indiepop/rock skal man lede længe efter. Deres musik veksler mellem elektroniske og analoge toner som går lige i mellemgulvet. Bandet har fornyelig scoret en ny pladekontrakt, så det gælder om at fange dem nu før de forhåbentlig får endnu mere luft under vingerne.

 

VÖK (IS) – Voxhall – 19:15 fredag Mit kendskab til VÖK rækker til en sang. Den er til gengæld blevet spillet til døde. Det handler om sangen Before. Men hold nu kæft det track er skide godt skruet sammen. Jeg faldt i med begge ben og er blevet dødforelsket! Den sarte og fjerne kvindevokal veksler til at blive kraftig og stædig. Lilletrommen laver små fills og guitaren flyder videre. Det perfekte soundtrack til forårets lune timer.

 

Sekuoia – Godsbanen (den rå hal) – 22:00 fredag Det er Henrik, som gjorde mig bekendt med Sekuoia. Bag aliaset finder vi unge Patrick Alexander Bech-Madsen. Han er kendt for at lave energiske shows med masser af liv og hans melankolske studieproduktioner får helt nyt liv. Det er glitchy hiphop med store melodiske finurligheder og skønhed.

 

The White Album – Voxhall – 15:45 lørdag

The White album er ikke et Beatles kopiband, men derimod tre beskæggede herrer, Claus Arvad, Jakob Eilsø og Frederik Vedersø (sidstnævnte kender du måske fra The Electic Moniker), som laver akustiske folk sange med lækre vokalharmonier. Lige det man har brug for til at starte sin lørdag med. Der er ikke så meget pis dér, for at sige det lige ud!

 

Quick Quick Obey – Musikhusets Foyer – 16:30 lørdag
Drengene fra Quick Quick Obey er forholdsvis nye på den danske musik scene, men i år er deres debut udkommet. Og jeg kan sgu’ godt lide den. Masser af velskrevne alternative rockpop sange med barneråb og energifyldte guitarriffs! Det håber jeg også at opleve i Musikhusets Foyer lørdag.

 

Treefight for Sunlight – Voxhall – 19:15 lørdag
Kun fire personer skal til at lave Treefight For Sunlight’s livlige lydbillede. Albummet med den spøjse titel Pizza er ganske nyt, så det bliver også interessant at høre, hvorledes de har behandlet de nye sange som oser af Animal Collective, sol og varme. Jeg har endnu til gode at opleve dem live, men det håber jeg, at jeg får gjort noget ved til SPOT.

 

The Malpractice – Atlas – 19:40 lørdag
Skal der smadres guitarer, så ring til The Malpractice! Det burde næsten være bandets motto efter deres hårrejsende og noget mørkere toer, MASS. Et album jeg var meget svært begejstret for. Mørke, støj og livsled i en stor køre, men i et rafineret og skønt mix. Jeg har oplevet The Malpractice flere gange før og jeg kan varmt anbefale det. Johannes Gammelby skal nok fyre op for en ond fest med sit kompetente band!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *