Penny Police – Sink Or Sail

Sejlene er foldet ud og kursen er sat. Penny Police drager på nye eventyr i EP format.

Tre udgivelser på tre år kan Marie Fjeldsted skrive på sit CV. Nyeste kapitel følger fodsporerne fra tidligere udgivelser i en blanding mellem den traditionelle sangskrivning og den moderne popskabelon. Elektroharpen, som var meget gennemgående på hendes debutalbum, er lagt til side for en stund, og tilbage sidder hun med et mere nøgent og forfriskende udtryk baseret i høj grad på klaver.

Sink Or Sail er første track og samtidig titelgiver. Med små tangentanslag og lyden af regn synger Penny Police med sin silkebløde men kontrollerede stemme sig ind hos lytteren. Lydtæppet udvises i etaper med guitarfigurer og trommer, hvorefter det hurtigt nedbrydes igen. Dynamiske og velfungerende synges der om skibe og sømænd, og hvordan man sejler fra livets problemer.

“[…] en glimrende EP, hvor Penny Police får prøvet sig selv af.”

Det piskende Run For Your Life lyder ikke som, det kunne være på samme album som førnævnte Sink Or Sail. Med et omkvæd i dobbelttempo og spansk trompet fanfare blæses der til kamp, inden det hele skrues ned i C-stykket. Som nævnt i de første linjer, så samler Penny Police det traditionelle og moderne. De første to numre viser dette til punkt og prikke.

I Do Care er ballade pop fra den øverste skuffe. En tand kedelig, men flot skruet sammen. Knife Edge balancerer på et knivblad mellem at blive naivt og velovervejet i sin form. Et vers lydende som en skalaøvelse står i kontrast til et virkelig fængende og smukt opløftende omkvæd. Albummets klare højdepunkt.

Too Full A Heart forløses aldrig helt i sit langsomme og lidt kedelige udtryk. Den savner det legende udtryk, som man fandt på den foregående sang. Albummet rundes af med et minut traditionelt rytmisk klaver og sang, I Can’t See Clearly. Et punktum sættes over en glimrende EP, hvor Penny Police får prøvet sig selv af. Hun går ikke helt nye veje og nyskaber sig selv, men hun ser ud til siderne og efterprøver sit talent indenfor sin niche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *