Rotation fejrer spil dansk dagen

Spil Dansk Dagen hylder hvert år den danske musik, noget vi på Rotation hjertens gerne vil være en del af. Henrik Viking og Mathias Maagaard præsenterer derfor hver en spilleliste med deres danske favoritter gennem de sidste 25 år. De er listet kronologisk startende med 2012 og afsluttende med 1988. Glædelig spil dansk dag til alle.

 

Mathias Maagaard’s spilleliste

Spil Dansk Dagen er en begivenhed, jeg altid glemmer indtil jeg tænder for radioen, men så får den til gengæld også lov til at stå tændt resten af dagen. Det er et godt arrangement, hvor man hylder den dansk producerede musik, som igennem mange år har fået ændret sig gevaldigt. Min playlist opsummerer nogle af de allerbedste hits igennem de seneste 25 år i kronologisk rækkefølge (selvom Spotify siger noget andet). Måske ikke dem med størst gennemslagskraft (altså ingen Aqua), men de som har kunnet klare lidt flere gange på anlægget. God fornøjelse og god Spil Dansk Dag.

Henrik Viking’s spilleliste

Når det danske sprog behandles rigtigt, kan det have en stor lyrisk kvalitet, og min liste er et bud på kunstnere, der hverisær på deres egen måde bruger modersmålet på kreativ vis. Det er både gennem skønsang og storladenhed, eller en mere rå og direkte tilgang, spændvidden er bred, men et har de til fælles, nemlig det danske sprog. Lad nationalromantikken blomstre frit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *