Rowbird @ Viva La Revolution

Det var Rowbirds allerførste koncert med fuldt band, og kun deres anden koncert i det hele taget. Et rimelig fyldt Viva La Revolution var parate til at høre, hvad det forholdsvise nye band, der kan bryste sig af medlemmer fra tidligere dækkede bands som Get Your Gun og Navneløs, havde at byde på en almindelig torsdag aften.

[mathias_says] De støvede og tørre sletter føltes lidt tættere på torsdag aften. På sølle seks kvadratmeter var det fem-personer store band presset op i et hjørne på, men mens Rowbird spillede ejede de hele Viva La Revolution.

Musikalsk minder Rowbird om en blanding af Kira & The Kindred Spirit og hedengangne Utah. Forsangerindens lidt drilske stemmeføring fanger fra første sekund og drager lytteren med ud på en eventyrlig rejse i både høje og lave registre.

Især det sidste nummer i aftenens korte set på seks numre fangede mig. Andenguitaristen forvandlede koncerten (sammen med resten af bandet – selvfølgelig) til noget helt uventet med sin vrængende og fandenivoldske guitarføring. Jeg glæder mig at lytte til mere fra Rowbird, til at bandets repertoire bliver udvidet og til at de får lov til at spille et sted, hvor de kan få lidt større armbevægelser.[/mathias_says] [henrik_says] Jeg havde, ligesom Mathias, en ganske god oplevelse med det helt friske aalborggænsiske band denne torsdag aften. Det er altid interessant at opleve et band sprede deres vinger for første gang, da den utilregnelige spændingsfaktor altid giver en særlig stemning. Det var således et lyttende publikum der iagttog Rowbirds debut på de skrå brædder.

Personligt havde jeg ikke forudset at bandet på dette tidlige tidspunkt, kunne præsentere så formfuldente sange som det var tilfældet. Til trods for den mere løse struktur i enden af et par af numrene, hvor eksperimenterende guitarfeedback greb overtaget, havde hver enkelt sang sin egenhændige stil og stemning, hvorved de let kunne adskilles, noget man sjældent oplever så tidligt i forløbet.

Denne meget stringente arbejdsmetode i forhold til sangene, bløder videre ind i bandets performance, der emmer af professionalisme og spilleglæde. Projektet kunne på nuværende tidspunkt sagtens bære at de fremførte sange blev udgivet i et EP format, hvilket vil efterlade dem med et stærkt produkt, og derpå sætte en scene for et ualmindeligt interessant band. Mine damer og herrer, ret øjenene stift mod Rowbird, potentialet er ikke til at gå fejl af. [/henrik_says] [emil_says]Jeg glæder mig, ligesom Henrik, helt sikkert til at høre optaget materiale fra Rowbird. Alle sangene havde et fedt uniformt udtryk med en dominerende forvrængt slide guitar – I starten af koncerten i form af en lap steel guitar i skødet på ét af medlemmerne.

Sceneshowet var også medrivende i sin enkelthed. Hvis man har set et show med Get Your Gun, så kender man allerede den indadvendte, men meget intense stil fra medlemmerne og den er videreført i Rowbird.

Jeg var specielt vild med når sangerinden fik opbakning af en mandlig vokal, da deres stemmer ligger rigtigt lækkert sammen når der synges harmonier hvilket giver et godt drive til sangene når de alternerer. Overordnet en rigtigt fed koncert.[/emil_says]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *