Sofia Hedia – De Elskende

Skuffende og ufarlige popmelodier til en spændstig og smuk vokal.

Præcis et år efter den gode og spændende EP Hudløs udkommer debutten De Elskende, som indeholder ni nye numre og to numre, gamle kendinge. Sofia Hedias stemme og sangteknik er stadig til perfektion og vidner om en konservatorie baggrund. Stemmen er også helt klart forcen på dette album der – desværre – oftest byder på skuffende og halvtamme popmelodier.

Albummet sættes fra land af den forfriskende og elektroniske Derude. Og præcis de elektroniske elementer har fået større indflydelse på debutten. På godt og ondt. Den Vej Er Beskidt byder på MØ elementer som uh-kor ledsaget af hey-råb. Det rammer dog ikke på samme måde, da kanten er ladsaget af en kedelig og ufarlig komposition. Der bliver taget for få chancer.

Tekstuniverset kredser om kristne historier, budskaber og sagn. Det bliver dog aldrig kvalmende prædikende, så hun holder sig på den gode sti sammen med Hymns From Nineveh. Og præcis forsangeren herfra medvirker på sangen Hudløs, som også var at finde på EP’en. En flot og nedbarberet duet som næsten kun er ledsaget af klaver. Noget som faktisk klæder Sofia Hedias univers og stemme.

 “Et track som smukt forener hendes stemme, udtryk og energi.”

Det efterfølgende track Gnister må også fremhæves. En tempofyldt og samtidig afdæmpet rytmesektion leger sammen med xylofoner, klaver og håndklap. Et track som smukt forener hendes stemme, udtryk og energi. Men der, hvor hun virkelig stråler, er når, hun bare er sig selv og et klaver. Angst er ballade med ballade på, men nærværet er næsten ubeskrivelig behageligt. Og Vi Må Afsted – som også er at finde på EP’en – er skøn i sin i sin lethed og komposition.

De Elskende er et produkt af mellemklassen. Retningen er som sådan klar nok, men det er desværre i den forkerte retning. Sangene passer simpelthen ikke til Sofia Hedias smukke stemme. Det bliver noget klip og klister værk, som ikke rigtig vil hænge sammen. Der er lyspunkter, men der er desværre lidt for langt mellem dem. Dog fremstår de klare, så man kan kun håbe på, at de vinder frem med  tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *