Spot på: Baby In Vain

Baby In Vain er en støjende trio fra København med en udelukkende kvindelig besætning. Der bliver spillet på alle tangenter, når bandet fremfører deres tunge og sleazy Neo Noir’ske rockmusik, og inspirationerne er stilsikre i såvel musik som den visuelle eksekvering. De tre danske relativt unge medlemmer er under Volcano management paraplyen, hvilket har betydet opvarmningstjanser for både Thee Attacks, og senest, en større tour med The Floor Is Made Of Lava.

Indtil videre har bandet kun tre sange ude, der både har set udgivelse samlet, men samtidigt er to af sangene, Machine Gun Girl og The Cathcer for nyligt udgivet som 7″ dobbelt single, mens det sidste track, Sweetheart Dreams, midt i denne måned har fået tilføjet en visuel side, i form af bandets første musikvideo. Baby In Vain har været så venlige at sende 7″eren vores vej, og den får derfor naturligt derfor et par ord med på vejen.

 

Machine Gun Girl / The Cathcer – Single

Der ligges ud med en tung guitar på Machine Gun Girl, efterfuldt af slæbende kvindestemmer, der besynger den tomme western highway, og om at efterlade fortiden i rygsækken. Ca halvvejs brydes der ned, og lytteren flirtes med, hjulpet på vej af sprøde vokaler og kvindelist. Inspirationen fra Noir’ens kvindefigur er tydelig. Det er den stærke kvinde, der haler manden i sit net, noget som også kan ses af ovenstående cover til EP’en. Tracket fremstår slæbende og langsommeligt præcist som konventionerne foreskriver det, men grundet det føromtalte break og en legesyg tilgang, vindes der på de filmiske kvaliteter i narrativet. Lige ud af landevejen men samtidigt medrivende.

The Cathcer viderefører fint universet, omend den er en smule mere by the numbers. Man er som udgangspunkt aldrig i tvivl om hvilken retning musikken bevæger sig i, men de enkelte elementer tager sig så fint ud, at det faktisk intet gør. Således at når guitarsoloen sparker ind lige over halvvejen, efterfuldt af endnu et vokaltwist, føler man sig i godt selskab. Singler gør deres arbejde, og introducerer Baby In Vain’s univers på flot vis, en 10 minutters rejse som sagtens kan tages adskillige gange.

 

Sweetheart Dreams

Det sidste track track bandet har at præsentere er Sweetheart Dreams, som samtidigt er akkompagneret af professionel billedside, der indrammer bandets univers  på forventelig manér, sort på hvidt med Noir’ens virkemidler. Der leges med skygger og lys i en fortælling om begær og bedrag. Nummeret i sig selv ligger lige i den lange ende med sine næsten 6 minutter, og kunne med fordel have været skåret en anelse. Det er småting, og ikke noget der for alvor gør noget ved helhedsindtrykket, men i længden godt kunne medvirke til lidt færre genspilninger. Den visuelle side lever dog til fulde op til forventningerne, og fremstiller bandet på den helt rigtige vis. En fremtoning der forhåbenligt også går igen, i de liveoptrædender man har kunne opleve med bandet.

Samlet set fremstår Baby In Vain som et spændende indspark på den danske scene. De rammer noget rent og tidssvarende, som også deres danske kollegaer i Nelson Can gør, en sammenligning der er svær at komme uden om. Baby In Vain formår dog at virke unikke, det til trods, som de spiller sig ind i deres grungede  niche. Bandet er endnu ungt, og det skal blive interessant at se, om der venter flere gode skud i bøssen, når de til foråret vender tilbage med deres nye EP.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *