Spot På: Bjergtaget

Den dansksprogede singer/songwriter stil har fået en revival endnu engang, og i denne bølge finder vi troubadouren Bjergtaget, Stephan C. Krabsen. 

Udstyret med en guitar og sin egen stemme har Bjergtaget spillet gennem 5 år på forskellige barer, caféer, gadehjørner, spillesteder og START!-festival samt været finalist i DRs Sangskriverdyst. Igennem denne periode har Bjergtaget fundet sin egen lyd, som leder tankerne hen på Nikolaj Nørlund eller for den sags skyld Sebastian. Andreas Lassithiotakis, bassist i Den Fjerde Væg, fandt Bjergtaget så interessant, at han valgte at tage ham med studiet for at indspille det, som er blevet hans EP “Velkommen Til”.

Bjergtaget repræsenterer – helt nedbarberet – sangskrivning. Spillet mellem ord og musik. En sang kan i selskab med Bjergtaget gå fra underspillet til en fandenivoldskhed, som man nærmest kun kender det fra amerikanske Niel Young. Det interessante ved Bjergtaget, og det som får mig til at anbefale, at man holder et øje åbent med denne artist, er, at han formår at give sange nerve, substans og intensitet, som man kan savne ved mange andre indenfor denne kategori. Og hvad jeg har hørt indtil videre, så er det nydeligt indspillet med respekt for det umiddelbare, naturlige og næreværende.

En anmeldelse af “Velkommen Til” vil kunne findes på Rotation.dk mandag d. 5. november.

 

Lader tiden visne fra “Velkommen Til”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *