Spot På: Drowned Session

Skandinavisk folk clasher med americana på den første udgivelse fra dansk/færøske Drowned Session. Bandet Drowned Session blev officielt stiftet i 2012, men bandmedlemmerne er dog ikke helt grønne bag ørerne. Sangene og frontmandens, Atli Brix Kamban, karakteristiske og karismatiske stemme har længe været kendt i den Københavnske undergrund i bands som Whelm og The Shallow Man. I 2012 prøvede han så at stå på egne ben med et regulært band, men efter kort tid blev solonavnet strøget, og Drowned Session blev født.

Der er tale om en 7″ single fra det nye pladeselskab Tutl, som rummer alt en balstyrisk blanding af mørke, disharmoni og en hvis mængde kontrolleret kaos. Vi får kun to sange, men hvilken teaser det ikke er.

En banjo sætter fra start på nummeret Conversation With Cora, men det er ikke på en livlig-mumford-and-sons måde. Tværtimod. Man tror hele tiden, at den knækker enten i volume eller takt, men lige efter vågner den op igen og spiller videre. Som en fjernstyret bil, der er ved at løbetør for batterier. Det er heller ikke dur, som præger sangen, og heller ikke manglen på en skærende lyd af sav kombineret med bue. Atli Brix Kambans stemme fortæller historien med en dybfølt vrede i sin stemme, som virkeligt klæder musikken, inden det hele bryder ud i en kontrolleret vildskab i omkvædet.

Den anden side af 7″ singlen byder på sangen The Man Who Came Back. Denne gang er det ikke banjoen, der fører an, men derimod mandolinen, som kommer frem efter en et minuts lang hårrejsende intro af hylende violiner og reversed guitar. En modig start fra et relativt nyt band. Storytelllingen er helt i stemning, og giver den helt rette følelse af en tur på havet med en lidt for modig kaptajn. Afslutningen på denne sang er jeg især vild med. Mandolinens klimpren kombineret med de bombastiske trommer og den rivende guitar.

Denne “Spot På” artikel blev måske lidt en minianmeldelse af deres to første numre, men jeg ville ikke glippe nogen af de mange flotte detaljer, som er at finde på denne 7″‘er. Der er lagt meget arbejde i musikken, og Drowned Session er helt sikkert et band, som vi kommer til at høre mere til i fremtiden.

Nedenfor kan du lytte til et ældre track, mens du venter på at den nye EP får officiel udgivelse både digitalt og analogt d. 9. september

 

Drowned Session 7″‘eren udkommer d. 9. september

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *