Spot På: Heimatt

Mumford & Sons har bestemt ikke levet forgæves, hvilket Heimatt på ny bekræfter. Startskuddet til projektet lød med en pose penge fra statens kunstfond, hvorpå den 22 årige dansk/norske musiker Magnus Grilstad kunne få udlad for hans alternative folkunivers. Med sig i ryggen, har han samlet et band af garvede kræfter fra den danske undergrund, i form af medlemmer fra Dead Young Oaks og Annasaid, og der skulle derfor være grobund for en medrivende liveoplevelse.

Indtil videre har Heimatt kun kastet en enkelt live session video af sig, men der er lovning på en singleudgivelsen af denne sang d. 4 november. På “Everyone’s A Sinner” tager bandet os med en tur i Frederiksberg Have, for derpå at give nummeret luft under vingerne i naturlige omgivelser. Her bliver det akustiske omfavnet komplet med stortromme på spand, bakket op af tamburin og ikke mindst Magnus’ autentiske vokal.

Heimatt har i september været i studiet med Aske Bode, der efterhånden er Danmarks go-to indieproducer, hvis tidligere samarbejder tæller både The Eclectic Moniker og Hymns From Nineveh, samt selvfølgeligt hans virke som halvdelen af Bodebrixen. Der er derfor lagt i kakkelovnen til en vellydende EP, som gerne skulle ramme gaden tidligt i det nye år.

Hvis ovenstående har fanget din interesse, kan bandet opleves i levende live allerede d. 14 november lokalt i Aalborg på KUL, samt på Backstage i Aarhus dagen efter. En koncert jeg vil anbefale alle med folkede tendenser at dukke op til, eftersom Heimatt sagens kan vise sig at blive en større spiller på den danske musikscene dette kommende år.

One Comment

  1. Kanon 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *