Spot På: Knivfisk

Københavnske Knivfisk spiller dansksproget pop med rene synthmelodier og har på deres nye EP, “Tusmørke for Manddom” formået et lille friskt pust. Produktionen er rigtigt lækker og på trods af forsanger Jimmie Madsens på mange måder velkendte typisk danske udkræning af teksterne, så er det i konteksten lige dele fedt og særpræget. Specielt i brugen af øjeblikseffekter på visse vokalpassager er med til at fremhæve detaljerne og gøre produktion helstøbt.

Det er derudover også dejligt at høre en trio der forstår at have en stor lyd ved at give mere plads og luft hvor der intet bliver spillet. Det giver trommerne og de kortere synthpassager tyngde og variation. Det er specielt tydeligt på nummeret “Tankegods”, som igen netop har en lækkert filtreret outro.
Når det så er sagt, så er Knivfisks store styrke i teksterne som, på en eller anden måde, undgår at gå mig på nerverne som så meget andet dansksproget musik og jeg tror at det ligger i at gruppen ikke insisterer på at presse sproget til det yderligste i hver en vending, men bare lader det flyde naturligt.

Vi har EPen frit tilgængeligt på både Spotify og Soundcloud herunder, så tjek den ud – Jeg blev klart positivt overrasket.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/56611022″ width=”100%” height=”100%” iframe=”true” /]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *