Spot på: Mikkel Vadsager

Jeg har tidligere sat spot den elektroniske musiker “Balloons & Bells”, og det er herfra mit kendskab til manden bag musikken, Mikkel Vadsager, har sit ophav. Hvad der dog skyldes endnu en tur i spotlyset her på Rotation, er to nye spændende udgivelser, som den unge musiker netop har sluppet løs.

 

Den første af disse udgives under pseudonymet “And The Blind Eye Creates”, der kan betragtes som videreførselen af universet fra “Balloons & Bells”. Dette projekt har det velkendte chill-out arrangement og label “Stella Polaris” valgt at kaste sig kærlighed til, hvilket manifesterer sig i form af en EP i rækken af deres “Small Secrets” udgivelser. De fem tracks danner en tilbagelænet 15 minutters rejse, hvor især den sidste skæring, Many Things Are Undone, markerer sig som særligt sanselig, ledt an af reverbede guitarakkorder og en underliggende luftig vokal. Samlet set et stærkt lyt, der lover godt for den kommende LP der forventes ude i løbet af 2014. Hele EP’en kan høres i sin helhed gennem nedenstående spotify link.

 

Anden aktuelle udgivelse fra den produktive herre, kommer i form af  det kollaborative album “Nedfaldstoner”, hvor den tilbagelænede tilgang bibeholdes i instrumenteringen dog med et mere jazzet og håndspillet præg. Vadsager står for tonerne imens, samarbejdspartneren Villads Kleis Andersen sætter vokal til egne digte, der stammer fra samlingen af samme titel.

Inspirationen fra projekter som “Vi sidder bare her” er tydelig, men det til trods har “Nedfaldstoner” dog samtidigt egenhændig karakter. Den unge alder kan mærkes i det lyriske, hvor små æstetiske fortællinger ejer en fin naivitet i sammenligning med den garvede Jørgen Leth fra førstnævnte. Her kommer Vadsagers lydtæppe godt til sin ret, da det i sin form ikke søger at tage dominans, men snarere skal ses som stemningsskabende underligning. Samarbejdskraften mellem de to er tydelig, hvilket giver plads til deres respektive talenter, med en konstant glidende fokusforskydning mellem det lyriske og det instrumentale. Projektet har et melankolsk præg, men inde bag mærkes ganske klart den venskabelige varme og fælles respekt.

Har man derfor som mig, en hang til digteriske udfoldelser sat til tilbagelænet musik, er “Nedfaldstoner” et godt bud på en ungdommelig og velfungerende af slagsen. Perfekt til en afslappet og eftertænksom stund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *