Spot på: Nordpå

“Man kan tage drengen ud af Aalborg/men aldrig tage Aalborg ud af drengen”. Således synger Mikkel Munk Iversen om Aalborg i sangen af samme navn. Kunstneren og sangen kom med til nogle af de allersidste runder af årets Karriere Kanonen, men burde efter min mening være med helt til sidst. For det er alt for længe siden, at man har hørt popmusik som denne på dansk grund. Nordpå er lyden af god popmusik anno 2013. Ikke den polerede eller ensidige, men eftertænksomme og hudløs ærlige pop, som man nok bedst kender fra 80’ernes hits.

Der indtil videre kun to sange fra den nye kunstner. Førnævnte Aalborg, som er en hymne til byen, hvorfra han kommer. Der bliver ikke lagt fingre imellem eller skabt et glansbillede af byen, men imellem linjerne mærker man en længsel efter alt det, som Aalborg nu engang står for. Sangen har fået en visuel side, som viser Aalborg som Aalborg nu engang er. Varm, festene og til tider også stilstående.
Den anden single Jeg har aldrig længtes efter nogen har et noget højere tempo og et forbandet fængende omkvæd. Vi taler et omkvæd, som jeg kan nynne i dagevis uden at have hørt sangen ugevis.

Nordpå har spillet til flere anledninger området omkring Aalborg, og har eftersigende skrevet adskillige sange, som kun venter på at blive indspillet. Jeg venter spændt, hvis jeg skal sige det mildt.

Nordpå – Aalborg

Nordpå – Jeg har aldrig længtes efter nogen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *