Spot På: Ramademo

En tilfældig dag sidder jeg på Facebook, som jeg så ofte gør. I mit newsfeed dukker en video frem med hallusionerende sekvenser, en dansende person med stofsæk og bowler på hovedet og smukke billeder fra eksotiske lande. Mine tanker gled hurtigt hen på gyserfilmen ‘Børnehjemmet’ og Max Headroom-mysteriet fra Chicago i 1987.

Men ligeså stærk billederne var – ligeså stærk var musikken. Soniske synthtoner i hypnotisk rundgang, blandet op med et simpelt maskineskabt trommebeat og en fjern luftig vokal i rundgang fik mine hår på armene til rejse sig. Jeg måtte vide, hvem som stod bag dette forunderlige univers, som lyder af et mix af Sleep Party People, Marybell Katastrophy, Gold Panda og computerspillet Fez.

Hovedfiguren beskriver Ramademo som en fysisk og psykisk rejse og inspirationen hentes fra hele verdenen. Noget som tydeligt høres på første singlen Special. Et nummer som på sine næsten fem minutter brænder sig fast på hjernen, og man må bare høre det igen og igen. Omend det er gregorianske kirkekor, partiturmusik eller fjernøstlige folkesange, så kan alt bruges i Ramademo.

Ramademo er netop kommet hjem fra en kunstnerisk rejse til Aserbajdsjan. En rejse hvor de første koncerter blev spillet og mødt lokale musikere. Nå ja, og så kom den fantastiske musikvideo til Special filmet:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *