Spot på: Sort Kat Hvid Kat

Duoen Mads Duelund og Barbara Lind præsenterer sig som Sort Kat Hvid Kat, og er en nogle af de nye elever i klassen. Som duo har de netop fyldt et år, men det har været et begivenhedsrigt år med koncerter, festivaljobs, air play på P6 Beat og i skrivende stund på en flot tredje plads på Det Elektriske Barometer med sangen Stop. Der er med andre ord, godt vind under vingerne hos Sort Kat Hvid Kat.

Duoen laver en velkendt mikstur af hårdtslående beats, luftig sang og fængende omkvæd. Men det er mere end blot banal synth-pop. Produktionen er hård, ja næsten house dyb, og altid lidt aparte i introen, men jo længere sangen glider ind, des mere tænker man “Det her kunne da ikke have lyt anderledes”. Det giver associationer til 80’ernes store elektro-synth bands, mens inderligheden og teksterne peger imod Under Byens sfæriske univers. Især teksterne får lov til at vokse på en, for ved første lyt lægger man ikke mærke til disse, da Barbara Linds stemme fungerer som varmstemningsskaber på de kolde beats. Men ved flere lyt træder den mere frem som den solide søjle i Sort Kat Hvid Kat.

Jeg er faldet pladask for Sort Kat Hvid Kat, og det vil du også! Tro mig. Stop er et godt valg fra duoen som første single, men resten af kataloget – som lige nu blot er fire tracks – er alle næsten lige så gode.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *