Spot På: Timber Timbre

Timber Timbre er ikke som sådan hverken en ny eller overset artist set med udenlandske øjne. Alligevel har den canadiske trio ikke fået deres danske gennembrud endnu, men jeg tror at 2014 kan blive deres år. Deres femte album er lige på trapperne og førstesinglen, der også er titel nummeret, Hot Dreams, bliver lige nu testet på Det Elektriske Barometer.

“Men hvad lyder de af?”, spørger du nok nu. Det skal jeg nok forklare dig. Det er tilbagelænet, æstetisk og melankolsk blues, som formår at være stemningskabende. Taylor Kirk, som er forsanger og altmulig mand i bandet, besidder en meget alsidig stemme, som kan gå fra blød og rund a lá Anthony & the Johnsons på ballader, til mere ru og knasende når udtrykket bliver folk og lo-fi. Bandets lyd læner sig op ad en lounge stemning og virker hverken påtaget eller utroværdig, hvilket i høj grad også skyldes den enkle instrumentering. Den baserer sig nemlig næsten kun på akustiske instrumenter som guitar, lapsteel, klaver og violin. Engang imellem kigger lidt samples og synths forbi, men det er kun for at understøtte de andre.

Den nye single Hot Dreams leder tankerne hen på en stripklub de sene nattetimer, og sangen benytter sig også af alle virkemidler til at skabe denne stemning. Trompeter, twanget guitar, orgel og en næsten søvndyssende vokalføring. Videoinstruktørerne Scott Cudmore og Michael Leblanc har iscenesat det i videoen nedenunder. Vi kan vist godt allerede nu afsløre, at den er NSFW (Not Safe For Work)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *