Spot På: Western Skies Motel

Bland ambient og americana, og så har du Western Skies Motel. Sådan forklarer hovedarkitekten, René Gonzales Schelbeck, sit eget instrumentale projekt, som udkom med tre tracks EP’en Reflections i september. I adskillige år spillede René Gonzales Schelbeck i flere danske obskure punkbands før, han fik fokus på familielivet. For ikke så længe siden fandt han sig selv i færd med at lege med lyde og musik igen. Eksperimenterne og arbejdsformen var hovedsageligt bygget på improvisation, og produktet heraf blev til Western Skies Motel.

Men musikken er mere end blot et par genrer blandet sammen. Det kan beskrives som en sonisk post rock rejse i tusmørke over tørreste stepper. Gentagelse er et kodeord, og med lapsteel, harmonium og en westernguitar formår Western Skies Motel at lave et stemningsmættet univers med fyldt reverb, delay og feedback. Det skærende og ubehagelige blander sig med ambiente klange og bliver melankolsk og fængende.

Instrumentalmusik kan være svært at beskrive, men Western Skies Motel er et spændende og udfordrende bekendtskab, som ikke lige går i glemmebogen for undertegnede. Sjældent har jeg stødt på et dansk ambient projekt, som lige dele nytænker og formår at føre det til dørs.

Nedenfor kan du høre den tre numre lange EP og betale hvad du vil for at downloade den.

[bandcamp width=610 height=120 album=256260286 size=medium bgcol=ffffff linkcol=0687f5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *