Spot på: Will Stratton

På min tidligere blog fik jeg en mail fra danske Big Oil Record Company med en artist, jeg ikke havde hørt om før. Jeg downloadede albummet Post-Empire og lyttede. Før jeg så mig om, så var pladen færdig, og jeg trykkede repeat. Will Stratton, som singer/songwriteren, fangede mig på et tidspunkt, hvor alt andet musik en elektronisk rock var lidt ligegyldigt. Hans musik formår at få ens hjerteslag til at falde et par slag i minuttet, mens man drømmer sig væk i hans amerikanske musik- og tekstunivers.
Dermed ikke sagt at hans musik er kedelig. Langt fra. Guitaren (især den 12-strenget af slagsen) er hans hovedinstrument, hvilket tydeligt høres i lydbilledet, hvor den får lov til at springe i vilde rundgange med elementer af disharmoni. Ind har han også arrangeret strygere, som skaber tyngde og et mere kontrolleret lydbillede.

Will Stratton – The Arrow Darkens (sang fra det kommende album)

Will Stratton er som sådan ikke en ny artist, men blot en overset juvel. Han har udgivet fire albums, en EP og to B-side albums til dato. Lige nu er han i gang med at indspille sit femte album, som får titlen Gray Lodge Wisdom. Dette blev imidlertid udsat, da han i september 2012 blev ramt af kræft og har ligesiden været i behandling. Men han har dog haft tid til at indspille mere eller mindre færdige skitser, som han har delt med sin trofaste skare af fans.

Jeg opdagede for nogle måneder siden, at han havde spillet på aalborgensiske 1000fryd, hvilket var gået forbi min næse. Jeg lover, at det ikke sker igen. For Will Stratton er en af de personer, man ikke sådan lige glemmer, når man først har hørt hans gribende, gennemførte og smukke sange.

 

Will Stratton – Bluebells (Live in New Jersey)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *