SUKK – EP

Det elektroniske og organsike i forening

SUKK er hvad de selv siger, et suk af nydelse og længsel. Det er netop, hvad denne debut EP på fem numre sætter i spil. SUKK består af ægteparret Peter Simonsen og Johanne Jepsen, som har skabt, hvad de selv kalder en nyudsprunget mand-og-kone duo. Inspirationen kommer, ligesom en anden mand-og-kone duo, TM Hunter, fra den nordiske barske og nådeløse natur.

“Melodierne dannes omkring Johanne Jepsens meget skrøbelige og dragende stemme.”

For en måned siden udkom førstesinglen Den Her Må Du Klare Selv, som fra første tone greb lytterens opmærksomhed. Selvom vokalen og udformningen af ordene forekommer sommetider uklare, så fanger stemningen og melodierne. Stemningen skabes især ud fra blandingen mellem det elektroniske og organiske, som skaber en spændning og et grænseland. Melodierne dannes omkring Johanne Jepsens meget skrøbelige og dragende stemme.

Misforståelser kører på samme fine skabelon som førnævnte nummer, men mere harmonisk, og i en vis forstand poppet. Nok også det bedste nummer på pladen, sammen med førstesinglen. Drømmen Om Stine er et lidt kedeligt bekendtskab, som falder lidt igennem, hvis man havde forsøgt at skabe en rød tråd igennem de fem numre.

Pas På Det Smitter lyder først som noget, der kunne have hørt hjemme på en tidlig Trentemøller B-side. Resten af nummeret er da også i mangel på analoge instrumenter, som kendetegner resten af albummet. Når det er sagt, så fanger omkvædet rigtig godt.  Afrundningsnummeret Man Kunne Så Meget på SUKK’s EP lyder af de to første numre og formår således at indramme billedet. Nummerets opbygning, desperation og lydkollager kolliderer ganske smukt mod slutningen. Noget man sagtens kunne tænke sig mere af på den kommende albumdebut.

SUKK’s debut EP savner på visse tidspunkter en rød tråd, men de enkelte numres egne styrker overstråler dette langt henad vejen. Johannes dragende stemme og tekstunivers kræver meget af lytteren, derfor vil instrumentale numre ikke være en skam på en kommende debut. Man hører jo tydeligt hvor dygtige mand-og-kone duoen er til at skabe lyduniverser, så dette ville blot understrege lytteroplevelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *