The Blue Angel Lounge + The Rosie Way @ KUL

Som vi tidligere har omtalt i vores podcast, så havde aalborggensiske “The Rosie Way” lokket tyske “The Blue Angel Lounge” til KUL, hvilket udspilede sig i torsdags. Vi havde derfor selvfølgeligt udstationeret to skribenter til at dokumentere begivenhederne. Henrik Viking står for det skrevne, imens Emil Visti har taget billeder samt skudt video til vores første videoanmeldelse, som kan ses ovenfor.

 

The Blue Angel Lounge

Undertegnede var en smule forvirret da gæsterne efter en halv times forsinkelse startede ballet ud, hvilket heller ikke virkede planlagt. Forbyttelsen har dog uden tvivl været grundet “The Rosie Ways” stramme program, da de kun nogle timer forinden havde varmet op for Carpark North i Nordkrafts store sal. The Blue Angel Lounge gik derfor på uden megen introduktion. Hvad der herpå fulgte var en sært dragende og gotisk lyd.

Den første halve time af koncerten var noget ganske særligt. Her blev publikum henført til forgangne tider, i takt med at bandets ekkofyldte lyd forplantede sig i KULs betonvægge og søjler. Autentisk i en grad så Berlin anno 1984, for en stund næsten kunne smages i den fuldfede dynamik. Man forstår gennem det stilistiske greb hvorfor forsanger i The Brian Jonestown Massacre, Anton Newcombe, har fremhævet bandet med rosende ord, da “The Blue Angel Lounge” tydeligvis har et forbillede i Newcombe’s lyd.

De tætte inspirationer er desværre også bandets krykke, der holder dem tilbage fra for alvor at udfolde deres musik. Hele vejen igennem koncerten er lyden smuk, men også samtidigt utilfredsstillende forudsigelig. Forsanger Nils Ottensmeyer stemme klinger flot, rungende og dyb, men samtidigt kan han ikke ryste sin forkærlighed for Ian Curtis af sig. Det er en skam, for bandet fremviste nogle for alvor imponerende elementer, men når sammensætningen syntes hørt så mange gange før, mistes drivet desværre mod slut. Et lille opbrud kom dog mod slut, i form af en sang fremført på modersmålet, der komplet med fuldfedt orgel, gav sig hen til sin egen stemning.

The Blue Angel Lounge besidder uanet potentiale, hvis blot de samtidigt kunne magte at holde niveau i den samfulde time koncerten varede, kunne de denne aften have præsenteret noget ganske sublimt.

 

The Rosie Way

Efter endnu ydereligere forsinkelse ovenpå “The Blue Angel Lounge”, gik de lokale drenge på scenen. Stemningen var fra start på plads, og det var tydeligt at en stor del af publikum var fuldt med fra deres tidligere opvarmningskoncert tidligere på dagen. Især forsangeren var ved godt humør, og begav sig udi ren fanservice komplet med call and response kor til de glade fremmødte. Grebet i bandets musik er langt mere ekstrovert, hvorfor sammensætningen med “The Blue Angel Lounge” syntes en smule kuriøs.

Det kan mærkes at bandet har hjertet med i fremførselen, men jeg kunne dog på intet tidspunkt undslippe følelsen af at være udenfor festen. Hvad der på de fremmødte var glædeligt gensyn, fremstod for mig desværre en anelse kønsløst. Man kan ikke kritisere bandet for ikke at have tag i sit faste publikum, men jeg tvivler på at de denne aften samlede sig nye fans.

Jeg må derfor også blankt indrømme at både mig og Emil efterlod festlighederne før tid, både grundet forsinkelserne i programmet og koncertens natur.

 

2 Comments

 1. Hey Rotation!

  Fik lige linket denne anmeldelse til mig, og da der er et par pudsige fejlagtige antagelser, er jeg nødt til lige at klargøre.

  – Det var hele tiden planen at TBAL spillede først og os til sidst, og det var ønsket fra begge bands, at rækkefølgen var sådan af almindelige publikumsårsager.

  – At TBAL gik 30 min for sent på var et valg fra dem selv for at vente på størst muligt publikum. At det tog 30 min med sceneskift var for lang tid ja, men vi var klar med det samme og var i fuld gang alle 30 min, ikke slack efter Carpark North opvarmning. TBAL’s koncert havde gjort rod i nogle ledninger og monitorer, samt andre småting, men ikke deres fejl som sådan.

  – De fleste af vores sange var nye for publikum, og en god portion af publikum havde deres første oplevelse med os. Der var positiv feedback bagefter, og nye fans..

  Beklageligt, at I ikke vælger at skrive lidt mere specifikt om hvad I synes om det musikalske og lidt pudsigt at kritisere os for at skabe en god stemning med højt humør, når det er dét vibe publikum på aftenen udsender en lyst efter.

  Med det sagt, stort thumbs up for at komme ud og anmelde koncerter og bruge jeres fritid (advarsel: antagelse) på dét.

  Venlige hilsener herfra

  • Undskyld det sene svar Morten, men vi giver selvfølgeligt svar på tiltale

   Jeg medgiver dig, at jeg i min gennemgang af koncerten er kommet med nogle antagelser, som du nu med rette har klargjort. Det vil jeg indledningsvis gerne takke dig for.

   Jeg mener dernæst ikke, at jeg i min ovenstående gennemgang af koncerten antyder, at I skulle have slacket og derved skabt forsinkelser ovenpå jeres opvarmning for Carpark North. Hvis jeg ikke har formuleret mig klart nok omkring dette undskylder jeg, det har ikke været min hensigt.

   Vores vægt i dækningen har vi placeret på TBAL, hvilket er grunden til at vi ikke gik i dybden med jeres koncert. Min kritik var ingenlunde rettet mod jeres kontakt med publikum, men er nærmere udtryk for min egen personlige oplevelse af jeres performance.

   Vi er af den opfattelse på Rotation at anmeldelser er en subjektiv størrelse, og derfor også skal behandles således. Ovenstående skal derved kun opfattes som min og Emils oplevelse af aftenens begivenheder, og kan derfor ikke være udtryk for andet.

   Jeg står derfor ved min gennemgang, med den tilrettelse at jeg har begået en antagelse i forhold til den planlagte rækkefølge.

   Mange tak for din feedback og forståelse

   Mvh
   Henrik Viking

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *