The Wands – Hello I Know The Blow You Grow Is Magic

Lad mig sætte scenen. Et støvet ørkenlandskab, halsen er ru, og en gammel Ford Mustang brager forbi, mens solen flimrer i øjnene så psykadeliske regnbuelandskaber danser i synsfeltet. Velkommen til et kompromisløst musikalsk univers præcenteret af bandet The Wands.

Vi har tidligere her på sitet haft fokus på bandet med en Spot På artikel, hvor førstesinglen var omdrejningspunktet, der lyder det samme mundrette navn som EP’en Hello I Know The Blow You Grow Is Magic. Spørgsmålet bliver så, om The Wands kan forlænge universet over EP’ens længde på 22 minutter. Det simple og ligefremme svar er ja. Ikke kun holder bandet niveau, men de har samtidigt skabt en af de mest interessante danske debut EP’er i år, der med en fyldig og konstant interessant instrumentering, holder lytterens interesse, og efterlader en lyst om mere.

Det psykadeliske 60’er bagland er klart, ledt an ved hypnotiske sitarstykker og bagvendte guitargange. Der er gravet dybt i fredspiben, men her stopper bandets referenceramme heldigvis ikke. Eksemplificeret ved nummeret No One Around, der lyder som et bastardbarn mellem Joy Divisions Transmission og danske The Raveonettes. Tempoet varieres halvvejs igennem, for at vende tilbage til udgangspunktet og give os endnu en tur i karrusellen, svimlende og fascinerende på samme tid.

Udgangspunktet for musikken er forholdsvis simpel, hvis den koges ned til grundelementerne, men det er i friktionen mellem disse at det tranceskabende udvindes. Tomheden mellem linjerne taler mindst lige så højt som instrumenterne selv, ledt smukt på vej af forsangerens slæbende vokal, så når nye elementer introduceres, får de øget vægt og betydning. Det mest udtalte af sådanne tidspunkter er mundharmonika soloen i tracket The Door, der falder på et uhyggeligt velplaceret tidspunkt.

Som lille bonus kommer den akustiske Spell My Name, der lover godt for hvad en evt. liveoplevelse kunne bringe. Nummerets sidste minutter toner ud med et gentagende hypnotisk mønster, en omgang guitar feedback der sender summende bølger gennem hjernen, og markerer afslutningen for en bundsolid EP. Blikket er vendt mod skyerne, og The Wands har nu meldt deres ankomst.

NB: Det skal til slut lige nævnes at EP’en har formel udgivelse den 3. November.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *