Ugens Playliste #14 – Årsliste fra Emil Visti

2012 står for mig som året, rent musikalsk, hvor jeg genopdagede at der også eksisterede en musikscene i Danmark som rent faktisk havde noget jeg kunne lide. Den mørke indadvendte rock med et specielt skandinavisk præg virker til at være kommet på mode igen og et at finde på min årsliste i form af både Aalborgensiske Get Your Gun og The Woken Trees.

Ellers har jeg holdt mig lidt tilbage i år og nydt mere stille musik end jeg plejer. Den akustiske musik og den intime stemning som kun én person og et instrument kan frembringe, har jeg virkeligt gravet dybt ned i, specielt her sidst på året. Jeg indleder min liste med flere af disse stille numre, specielt kan der hives Fiona Apples fantastiske nummer Werewolf ud som med sin fremragende lyrik markerer sig som ét af årets absolut mest velskrevne numre.

Der skal dog også være plads til at smadre rundt, især når en liste skal strække sig over et helt år. De hårde, tunge numre har jeg smidt henad slutningen i form af Sadness Comes Home fra det fabelagtige Converge album All We Love We Leave Behind. Legende guitarer, en tyngde der siger spar to og samtidig en energi der truer med at flå dit ansigt af.

Alt i alt er der kommet en god, bred selektion af musik ud i år og selvom jeg gruede lidt for at kunne finde numre nok, så var det intet problem da jeg først kom i gang med at kigge på hvad der er udgivet i år, både af store hits og personlige vindere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *