Ugens Playliste #19

Sidste år kom den første playliste i rækken med temaet “Hvad nyt?”, som er en liste som samler lidt af alt det, jeg lytter til for tiden. Det er primært nyt musik fra den sidste halvdel af sidste år og lidt fra det nye. Listens tema betyder også, at det er lidt genreforvirret, men sangene er dog samlet således, at det ikke er alt for pinefuldt at lytte til. God fornøjelse og gå så på opdagelse!

 

MØ – Glass
Jeg har ikke været glad for MØ før Northern Winter Beat. Langt fra. Det skyldes især en yderst uoplagt SPOT festival koncert. Men tiden er en anden nu. Hendes Grimes inspirerede beats og lyd samt nogle vildt fængende melodier, er ikke til at slippe igen. Jeg ser frem til hendes debut og til at se hende på sommerens festivaler.

 

 

Cashmere Cat – Mirror Maru
Bag det spøjse navn er den norske DJ og producer Magnus August Høiberg. Med sine snørklede hiphop beats og spøjse melodier skabte han en stor opmærksomhed, da han sidste år udgav sin mini EP. Samme år arbejdede han sammen med 2 Chainz og fik remixet Lana Del Rey. I januar i år har han allerede været i studiet med Maroon 5 og Jeremih. Summa Summarum – hold øje med katten!

 

Clogs – The Sundown Song
Et band der slet ikke er så kikset, som deres navn ellers antyder. Alle fire bandmedlemmer er klassisk uddannet fra Yale, som også var stedet, hvor de mødtes i slut 90’erne. Med inspiration af verdensmusik skabte de Clogs, som blev deres musiske legeplads, hvor de bevæger sig på tværs af genre fra jazz til post-rock. The Sundown Song er dog mere nedtonet lo-fi og skaber hyggelig og sørgmodig stemning.

 

Poolside – Do You Believe
Bassisten fra Junior Senior er kommet videre. Meget videre. Efter Junior Senior brød op, tog Filip Nikolic til LA for at arbejde som producer og DJ. I 2011 mødte han Jeffrey Paradise, og sidste år udgav de deres første album. Alle sangene summer af sommer, pool og indie-dance. Do You Believe er ikke en undtagelse.

 

The White Album – Seasons End
På trods af navnet, så har The White Album intet at gøre med Beatles. Den københavnske langskægget trio består af Claus Arvad, Jakob Eilsø og Frederik Vedersø. Sidstnævnte kender du måske som forsanger i The Eclectic Moniker. I oktober kom deres anmelderroste seksnumre lange EP, og jeg har haft svært ved at lægge den fra mig. Smukke melodier og intimstemning fra ende til anden.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *