Ugens Playliste #3

I denne uge har jeg, Mathias, fået æren af, at præsentere musik til din weekend. Den består i denne uge af sange, jeg har fundet igennem ugens løb på Spotify. Noget er splinter nyt og spændende, mens andet har år på bagen, men fortjener stadig en plads i spotlightet.

 

Yo La Tango – Stupid Things
Indie trioen er tilbage. Denne gang med hviskende vokal med enorme mængder delay, en hurtig men underspillet trommerytme og hypnotiserende guitarrytme. Dessertrocken har ikke levet forgæves.

 

 

Dan Bodan – DP
Det nyeste skud på stammen på DFA stammen skyder poppede melodier afsted med en r’n’b inspirerede fraseringer. Nummeret har små samplede franske og engelske fraser indover, mens sangen udvikler sig fra et lo-fi beat og orgel til et mere komplekst og komplet udtryk. En artist man skal holde øje et skarpt øje med.

 

Blackbird Blackbird – All
Den San Fransisco baserede gruppe har lagt et nyt nummer ud, som oser af The XX’ klangflader. Det merkante trommebeat, drømmende delay guitar og eksotiske klare keyboards i baggrunden. Vokalen skiller sig lidt ud, og det er den del, jeg er vild med på dette track. Originalt – måske ikke. Fængende – hvert fald.

 

 

Dinosaur Jr. – I Got Lost
De kan næste år holde 30 års jubilæum, men stadig spytter de albums ud og spiller musik som om, de var nyopstartede. I Got Lost er en af de mere afdæmpede tracks, de har udsendt i deres karriere. Med akustisk guitar, tammere, cello og en yderst spinkel tenor drages vi ud i en ballade, der passer yderst godt til et koldt og blæsende efterår.

 

Hot Chip – How Do You Do?
Hot Chip er ude med deres anden remix komplikation fra In Our Heads. Igen er der masser af fire spark i gulvet og synth basgang. Omkvædet er tilmed til at synge med på. Det er popmusik med lidt kant, når det er bedst. En sang som rigtig kan sparke weekenden i gang.

 

 

Marie Fisker – On The Beach
Trentemøllers darling er tilbage med sit nye album med den nok så smukke titel So, Hoes & Heroes. De mørke toner hersker og hendes slæbende vokal glider hen over tracket, mens et orgel spiller i baggrunden. En samling af lækkerhed.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *