Ugens Playliste #38 – En Analog Fuckfinger Til En Digital Fremtid

Så er det tid til ugens playliste, folkens! Denne gang kommer den ikke til at byde på smækre franske electro-beats eller ambiente lydkollager genereret ved manipulation af hvid støj. Tværtimod er al den slags moderne pjat bandlyst fra denne uges liste, som kommer til at dreje sig som om dét udgangspunkt, at man i 2013 godt stadigvæk kan lave musik ved at indspille instrumenter. Bevares, der skal være plads til det hele – Bare ikke i dag. I dag dedikerer vi til riffet, den lækre basgang og det der ene fede trommefill ca. 2:34, som du totalt lige skal høre i det der ene nummer din kammerat lige har sendt til dig. Uden yderligere introduktioner byder jeg dig på at høre en lille liste af håndspillet musik udgivet i 2013. God fredag!

 

Arctic Monkeys – Knee Socks

Arctic Monkeys AM plade er nok ikke fremmed for de fleste, men jeg bliver alligevel nødt til at inkludere den på listen, da jeg synes at den vokser for hvert lyt. Jeg har valgt nummeret Knee Socks som inkluderer en gæste-performance i C-stykket fra Josh Homme, nok bedst kendt fra Queens Of The Stone-Age. Som mange andre sange på pladen byder nummeret på et rigtigt lækkert lead-riff og masser af andenstemmer.

 

Speedy Ortiz – Tiger Tank

Speedy Ortiz’ plade Major Arcana er en kærlighedserklæring til 90erne i form af gennemsyret alt-rock stemning, skæv attitude og  forvaskede skovmandsskjorter. Tiger Tank slår tonen an for resten af albummet og byder på et skævt og alligevel nostalgisk genkendeligt arrangement med en lyd og et drive man skulle tro havde krævet en tidsmaskine for at optage.

 

Savages – Husbands

Savages plade Silence Yourself er smækfyldt med dyster postpunk med et aggressivt temperament. Jeg kunne sådan set havde taget hvilket som helst nummer fra pladen for de formår allesammen at ramme en eller anden trance-inducerende messende energi. Savages slipper rigtigt godt afsted med at være mere udtryksfuldt og levende, end de mere mekanisk kølige bands i samme genre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *