Ugens Playliste #41 – Alternative julesange

Ligesom sidste år har vi på Rotation.dk lavet en playliste med 21 julekagesprøde sange med bjælder og klokkespil. Vi har hver fundet syv sange, som er lidt skæve i forhold til de mest gængse tracks, der bliver spillet på radiostationerne. Mathias har fundet de syv første, Henrik de næste syv og som pølsen i rosinenden har Emil fundet syv. I ønskes hermed en glædelig jul fra Rotation.dk!

 

Mathias’ udvalgte julesange:

The Raveonettes – The Christmas song

The Raveonettes lavede for fem år siden en jule ep, med fire julesange. Fem år før det lavede de denne julesang, The Christmas Song. Ingen husker rigtig de andre, EP’en er mest af alt blevet et samleobjekt.
Jeg synes næsten at lo-fi udgaven af The Christmas Song er ligeså god, som originalen. Lyden af et iskold klokkespil akkompagneret af Sune og Sharins meget luftige og ømme stemmer får skabt den helt rigtige stemning af sne, is og duften af gran.

 

Sterling – Julesingle 

Sterling er i de seneste år gået lidt i glemmebogen, hvilket er en skam. For hvis der er nogen, som kan lave dansksproget rock-pop, så er det dem. Noget som kun bliver understreget på denne molprægede sang, som de så fint har kaldet Julesingle. 3/4 –dele, klagesang, klokker, kor og alle andre klichéer bliver taget i brug på denne lidt aparte julesang. Man kommer kun til at savne det band endnu mere, når man hører den.

 

Henriks udvalgte Julesange:

Bad Religion – Hark! The Herald Angels Sing

Jeg ligger ud med lidt mere fart over feltet. Julesange kan ofte søbe hen i den store selvfede fraseringssovs, men denne floskel styrer den nye Bad Religion juleskive heldigvis smukt udenom. Her er højt til loftet, på en plade som bandet tydeligvis har hygget sig med at indspille, og det smitter af på lytteren. Vi har tidligere haft fokus på pladen i forbindelse med vores kommende udgivelsers segment i podcasten, og jeg kan derfor glædeligt rapportere, at denne udgivelse ikke skuffer. Den punkrockede jul er hermed reddet!

 

My Morning Jacket – Xmas Time Is Here Again

Hvem end der påstår at julesange ikke kan lyde lækkert, har ganske enkelt ikke hørt My Morning Jackets fremragende bud på en julesang med “Xmas Time Is Here Again”. Bandet holder sig til genrekonventionerne, med de obligatoriske ringende bjæller i instrumenteringen, men smører deres eget lille lækre indierockede twist på formen, komplet med øm guitar og mandlige vokalharmoniseringer. Mod slut ligges der endog trumf på med et dejligt lille instrumentalt stykke.

 

Emils udvalgte julesange:

Mogwai – Christmas Song

Det kan godt være at der ikke er ord på, men der er bare noget i det her arrangement og den lyd Mogwai har fået som bare skriger jul – Og så titlen selvfølgelig. Titlen skriger jul.

 

RUN-DMC – Christmas In Hollis

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg husker videoen til den her sang meget, meget tydeligt. Oh, det er fordi at den er med i et afsnit af Beavis & Butthead. Nå, nok om det; Hvis nogen nogensinde får brug for at bevise at det er muligt at være hård som granit og stadig have sange i sit repertoire om nisser og julemænd, så spil dem da bare den her. Den holder den dag i dag. Eh, jeg linker videoen herunder, lad være med at sige det til de andre.

The XX – Last Christmas

Den her er ikke på listen, da den desværre ikke er at finde på spotify, men jeg linker den alligevel. Igen, lad være med at sige til de andre at jeg smadrer det her format. Det er vores hemmelighed – Vores julehemmelighed. Bare dig og mig. Så slap bare helt af og nyd denne ømme fortolknings af Whams klassiker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *