Ugens Playliste #42 – Årsliste fra Mathias

Året er ved at gå på held, og regnskabet skal gøres op. De næste tre uger vil vi på Rotation.dk give dig, kære læser, vores personlige lister over årets allerbedste tracks!

Jeg, Mathias, har fået lov til at starte ballet, og lad mig sige med det samme – det har ikke været nemt, trods jeg begyndte at lave listen allerede tilbage i januar. Men nu er listen lavet, og den tæller intet mindre end 50 unikke og virkelig fede tracks. Der er alt fra elektronisk til slackerrock til singer/songwriter til postrock. Vi kommer hele spektret igennem, og jeg vil nu uddybe de fem fedeste tracks fra min liste:

 

MØ – Glass
En pige som tog fusen på mig i starten af året. Læs bare vores anmeldelse af Northern Winter Beat koncerten. Jeg havde ikke set, at hun skulle gå hen og blive et repeat-track for mig. Senere hen på året er det dog gået ned af bakke med en lunken EP og et Avicii samarbejde, som vi ikke snakker mere om. Lige meget hvad, så er Glass et absurd fedt track.

 
Disclosure – F For You
Brødrene har ikke lagt på den lade side i år med bas-fantastiske club tracks, men klarest – for mit vedkommende – ligger F For You, som rummer både deres egen stemme, deres fede baslines, house beats og fornemmelse for hooks. Man kan ikke gøre andet end at danse, når sangen begynder.

 
 When Saints Go Machine – System of Unlimited Love
Det har taget lidt tid for mig at vænne mig til When Saints Go Machines nye plade, men et nummer sad lige skabet første gang jeg hørte det. Og der har det siddet lige siden. Det er selvfølgelig System of Unlimited Love, som på en måde er utrolig poppet med sit simple omkvæd, men samtidig rummer det et meget skitzofrent vers med et fantastisk bagtæppe af synths og samples. På en måde meget rodet, men også hvad man forventer af drengene i When Saints Go Machine.

 
Freja Loeb – Waterfalls
En EP som lidt gik hen over hovedet på mig. Jeg vidste ikke den var udgivet før for et par måneder siden. Men en EP som viser os en endnu mere rocket og rå Freja Loeb. Waterfalls slutter den virkelig skarpskårne fem tracks EP med manér. Jeg elsker den ultra tremolo og reverb-opblandede guitar mixet med hendes desperate stemme. Jeg ser meget frem til at høre mere fra den dygtige og kompromisløse sangerinde.

 
Jon Hopkins – Breathe This feat. Purity Ring
Tidligt på året kom Jon Hopkins med sin eminente plade ‘Immunity’, som jeg havde planlagt at have et nummer med fra på listen. Men til min glædelig overraskelse viste det sig at Purity Ring havde lavet et skønt vokalspor til sangen Breathe This. Nok også mit yndlingstrack fra pladen. Det snørklede elektroniske track får endnu en facet uden at virke kunstigt eller pålagt. Som om at tracket altid har lydt sådan.

 
Son of Caesar – Friends in My Head
Det kan godt være at debuten ikke lykkedes til fulde, men der var en lang række fede numre imellem. Herunder især Friends in My Head, som virkelig har været en stor del af mit efterårstrack. Den monotone stemme bliver blandet op med lige dele pumpende bas og monoton guitar. Musikken matcher stemningen og stemmen til et 12-tal med pil op.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *