Ugens Playliste #45 – Nye Danske Håb

Et nyt år betyder ny musik. Og ny musik laves af nye kunstnere. Derfor er der også tradition for at spotte nye talenter, som kan få deres gennembrud og dermed præge det nye år. Mathias har kigget nærmere i den danske undergrund og fundet artister og bands som enten har lige har udgivet et album, har et album på trapperne eller har lover nyt i det nye år.

YouYouYou – Trust No One
Endnu et Copenhagen Collaboration band skabt ud fra forsanger Rasmus Poulsen (nej, ikke Raske Penge) og hans soveværelses-skriverier. Det blander elektronisk melankoli med edgy popmelodier. Med sig har Rasmus Poulsen sin venner Jonas Kris­tiansen på trom­mer samt Morten Øhlen­schlæger Ander­sen på synth. Trust No One er første rigtige single udspil siden bandet fjernede sine punktummer i sit navn. Det er en single som viser bandets potentiale for at skabe fængende popmelodier med sjæl og kraft.

UhreWaja – Men Så Kom Du
Det er sjældent at et popnummer rammer så hårdt, som det gjorde, da jeg hørte UhreWaja’s første single Men Så Kom Du. Og det har helt sikkert noget at gøre noget med Marie Keis Uhres (ikke Marie Key) søde og lette stemme, som i mange år har lavet børnenumre. Eller også er det Ataf Khawajas rammende og lidt banale tekst. Spørgsmålet vil nok stå ubesvaret hen. Og hvad der kommer ud af Uhrewaja projektet er også et spændende spørgsmål. Jeg glæder mig hvert fald.

The Malpractice – Lagoon
Debutten Tectonics udkom tilbage i 2010 og blev rost meget af pressen. The Malpractice er altså ikke så ny artist igen, men et band jeg gerne så fik et gennembrud. Efter en længere pause er Johannes Gammelby (tidl. I Am Bones, Beta Satan og Tiger Tunes) & co. nu tilbage med et bragende album – Mass -, som rammer hylderne d. 3. februar. Hvis det bare er halvt så godt som Tectonics, så skal det nok tage kegler. Mass bliver eftersigende et album som tager udgangspunkt i der, hvor man bryder sammen og lader sig glide i med system. Der hvor man står uden fast grund under fødderne og falder. Lagoon lyder lovende og tungt!

The Minds of 99 – Det Er Knud Som Er Død
Det er på en måde naivt og dybt genialt. The Minds of 99  består af Niels Brandt (tidl. Shanghai) samt fem venner. Da Shanghai blev opløst besluttede de to venner at danne The Minds of 99. Noget som slet ikke lyder af Shanghai. Musikken lyder af TV-2, 80’erne og new wave. Første singlen Det Er Knud Som Er Død har taget udgangspunkt i Tom Kristensen digtet af samme navn, der var dedikeret til polarforskeren Knud Ras­mussen.
Bandets karrierer tog raketfart med en virkelig succesfuld SPOT koncert samt at de vandt P3’s KarriereKanon. Ja, det er gået hurtigt for drengene. Så mon ikke 2014 også bliver lige så spændende.

Förtress – Forest of the Wicked
Jeg har lidt den samme begejstring for Förtess, som jeg havde for Whores & Thieves, da jeg hørte dem første gang i 2012. Det er rock, fede riffs og masser af ramasjang. Det er dog en smule mere cocky, men dog uden at kamme over. Lyden er hverken unik eller nytænkende, men udførslen er virkelig god. Og siden Rock Hard Power Spray ikke laver noget lige foreløbigt – jeg ser på dig Mathias Hundebøll – så skal Förtress nok blive et godt bekendtskab.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *