Ugens Playliste #6

Ugens Playliste hylder i dag Danmarks sprödeste pladeselskab, Crunchy Frog. Siden 1994 har de spyttet artister ud, og en ting har de til fælles. Alle har de kunnet stå indenfor. I starten var det i høj grad støjrock, men igennem årene har de satset på andre heste f.eks. Junior Senior, Sterling og Apparat Organ Quartet.

Playlisten i dag viser alle 27 artister, de har signet igennem tiden. De er sat i kronologisk rækkefølge efter hvornår deres debut, hvor sangene også er udtaget fra, blev udgivet på Crunchy Frog.

 

Thau – Have You Lost It?
Thaus debut var den første plade, der blev udgivet på selskabet, og sjovt nok består Crunchy Frog af herrene fra dette band. Faktisk fandtes Crunchy Frog ikke dengang, men al optakten til udgivelsen gav dem blod på tanden til at starte deres eget selskab. Med tiden er Jesper “Yebo”, trommeslageren i Thau blevet hovedmanden i selskabet stødt til i selskabet.

 

Superheroes – I Touched Her Legs
Bandet fra Skive var det første rigtige kommercielle skud fra undergrunds pladeselskabet. Som de selv skriver: “Det var her frøen tog et hop, fordi den turde gå efter fluen, støj eller pop, bare det smager” (citat taget fra booklet fra Crunchy Frogs 10 års jubilæums album)

 

The Tremolo Beer Gut – Clayton’s Hotrod
De danske surfrockere består delvist af gamle Thau medlemmer og er kendt for at have det samme cover igen og igen. I år 2000 havde de fornøjelsen af at åbne Orange Scene. Faktisk har Crunchy Frog næsten hvert år haft et eller flere artister på Roskilde Festival.

 

 

Junior Senior – Boy Meets Girl
Bandet som de i en brandet sagde var en fejl at signe. For hvordan passer et rendyrket pop band ind sammen med al den støj rock pladeselskabet havde fyret ud i æteren? De tog heldigvis fejl, og til dato er det nok deres mest solgte artist. Vi savner dem vist alle sammen.

 

 

North Boy Choir – Adrenalin
Efter epo-555 skabte Camilla Florenz sit eget lille støjpop band med sin mand, Mikkel Max Hansen, og ven Ivan Petersen. De annoncerede allerede fra starten, at de aldrig ville spille live. De skete dog på SPOT et enkelt år. De har holdt en lang pause, men endelig er de tilbage og vil udgive to numre hvert kvartal.

 

 

Beta Satan – 666
Støj rocken var tilbage! Et hårdt spark løgene var den dagsorden Beta Satan lagde for dagen. I bandet kunne findes gengangere fra det alternative band Tiger Tunes, og en stor del af dem er gået videre i The Malpractice, som sjovt nok også er signet på Crunchy Frog.

 

Apparat Organ Quartet – Konami
En af de lidt mere spøjse navne igennem tiden på Crunchy Frog. Fire live spillede synthesizers og keyboards og en trommeslager fra Island spiller noget, som mest lyder som noget fra et 80’er Konami konsolspil. Men for pokker, det er fængende.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *