Ugens Playliste #8

Vi lever i en verden hvor seksualitet og udtryk heraf spiller en stor rolle, derved udspringer min liste denne uge. Jeg kan stolt præsentere Ugens Spilleliste version 8.0 også døbt “Den lumre liste”. Her efterlades ikke meget plads til de bornerte, der let stødes på manchetterne. Det er underlivet først, selvfølgeligt tilsat en god spiseske humor. Glædelig fredag!

 

Prince and The Revolution – Darling Nikki

En ikonisk lummer sang, der fortæller historien om hvorledes en “sex fiend” ved navn Nikki forfører Prince’s karakter i filmen Purple Rain. Den siges at være en af hovedårsagerne til grundlæggelsen af “Parents Music Resource Center”, og derved “Parental Advisory” klistermærkerne der idag er at finde på amerikanske udgivelser med stødende indhold. Den var derfor et oplagt valg til denne samling af sange.

 

Mazzy Star – Fade Into You

Et vuggende og æggende track, der da det udkom i 1993 blev et ret stort alternativt hit, og er idag ganske velanset. Det er stemningsfyldt og en anelse mere underspillet end de fleste tracks i denne spilleliste. Der bliver shoegazet til perfektion, og sangerindens vokal er cremen på toppen af flødekagen.

 

Peaches – Fuck The Pain Away

Det store gennembruds-hit for Peaches, der på mange måder definerer hendes udtryk. Teksten er ligepå, det er sex som middel til at glemme smerten, ikke mere, ikke mindre. Der er derudover værd at nævne sangens rolle i filmen “Lost In Translation”, hvori der humoristisk vises en meget smidig stripper, altimens sangen højlydt spiller i baggrunden og Bill Murry ikke fortrækker en mine.

 

Nina Simone – I Want A Little Sugar In My Bowl

Dronningen af inderlighed, Nina Simone’s stemme indeholder ufatteligt mange kringelkroge. Fra en tid hvor tingene ikke blev udtrykt så eksplicit som idag, hvilket kun medvirker til at give pondus. Udtrykket “Give me some sugar honey” får aldrig den samme mening igen.

 

Starland Vocal Band – Afternoon Delight

På ydersiden ikke just det mest sensuelle nummer, men de der har set “Arrested Development”, vil forstå hvorfor den må komme med. Perfekt til en omgang upassende karaoke.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *