Velvet Mornings – Comfort

Stilsikker EP fra nyudklækkede Velvet Mornings

For små tre måneder siden satte jeg mit spot på danske Velvet Mornings, der dengang havde to numre tilgængelige. Bandet har sidenhen fået vokseværk, og er nu klar til at præsentere en komplet EP hvor to nye numre ser dagens lys.

Hvad der først slog mig i gennemlytningen af “Comfort” EP’en, er hvor sammenhængende udgivelsen fremstår. Flere af numrene er flettet sammen i introen og outroen, således at lytteren på fin vis ledes på vej. Et gammelt trick, men ikke destromindre bruger bandet det effektivt. Dertil kommer retningen for det samlede lydbillede, som fremstår gennemtænkt og stilrent. Det er dejligt at lytte til et band, der i den grad er klar over deres egne forcer, og benhårdt fra starten går efter at udnytte dem.

“Man er aldrig i tvivl om rejsen, hvilket dog ikke gør den mindre interessant.”

Efter en kort intro præsenteres lytteren for EP’ens første skæring Close, det ene af de to tracks man i forvejen har kunne ligge ører til. Her ledes ind med en simpel basgang, som sangen igennem danner den umiddelbare struktur. Hertil kommer en guitar figur som løbende bliver skubbet mere i forgrunden, hvilket skaber en solid opbygning. Mikset af dette nummer og resten af EP’en er værd at fremhæve, da det skaber et godt rum hvori bandets univers kan udfolde sig. Især separationen af de enkelte elementer er velafrundet, således at der opstår et dejligt dynamisk lydbillede, uden man dog mister følelsen af skramlet undergrund. En svær kunst, men ikke destomindre lykkedes den på “Comfort”.

Young Minds, pladens anden skæring, introducerer skønsang til blandingen, dog uden at miste taget i de støjende guitarer. Sangen leder tankerne hen på poprock i en Kings of Leonsk forstand, hvor fokus er på den fængende opbygning og guitarnedbrud, noget bandet rammer meget rent. Man er aldrig i tvivl om rejsen, hvilket dog ikke gør den mindre interessant. Afsøgningen af hitpotentiale er et klart fokus fra start til slut, hvilket skærer sangene på medrivende vis. Lyt blot til Let It Slide, der for alvor får formen rigtig. Det er en all killer no filler mentalitet, som bandet heldigvis bibeholder udgivelsen igennem. Herved ikke forstået at eksperimenterne ikke får plads, dette kan mærkes på udgivelsens sidste track, titelnummeret Comfort. Her løsnes formen mod slut, og viser en diversitet der giver bandet plads til at vokse.

Velvet Mornings giber verden i sin hule hånd, og sætter benhårdt ind på at underholde, hvilket de så ganske overbevisende er lykkedes med, på en udgivelse der nok skal åbne døre for bandet. Men tag ikke blot mit ord for det, lyt selv med nedenfor gennem bandcamp, hvor også gruppen har valgt at ligge udgivelsen op efter pay-what-you-want-princippet princippet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *